Havarovalo vozidlo prevážajúce orgány na transplantáciu

07.12.2007 Prešov

Chminianska Nová Ves 7. decembra (TASR) - V katastri obce Chminianska Nová Ves v Prešovskom okrese havarovalo dnes v ranných hodinách vozidlo prevážajúce orgány na transplantáciu.
Ku kolízii vozidla Nissan Primera, ktoré smerovalo do transplantačného centra martinskej nemocnice, došlo na štátnej ceste I/18. Vozidlo sa z doposiaľ nezistených príčin prevrátilo na strechu, jeho vodič utrpel ľahšie zranenia a bol ošetrený.
TASR o tom informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Doplnené:

Chminianska Nová Ves 7. decembra (TASR) - V katastri obce Chminianska Nová Ves v Prešovskom okrese havarovalo dnes v ranných hodinách vozidlo prevážajúce orgán na transplantáciu.
\"Pri prevoze došlo k narušeniu sterility transportného boxu s obličkou pripravenou na transplantáciu. Z tohto dôvodu sa transplantácia nemohla uskutočniť a pacientku z nemocnice prepustili, \" povedala pre TASR hovorkyňa Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová.
Ku kolízii vozidla Nissan Primera, ktoré smerovalo z transplantačného centra martinskej nemocnice, došlo na štátnej ceste I/18. Vozidlo sa z doposiaľ nezistených príčin prevrátilo na strechu, jeho vodič utrpel ľahšie zranenia a bol ošetrený.
Podľa hovorkyne Martinskej fakultnej nemocnice (MFN) Kataríny Kapustovej poslali obličku do Košíc na základe pravidiel centrálneho registra darcov. Oblička pochádzala od darcu zo Žilinského kraja, ktorý prišiel o život pri úraze a na základe súhlasu rodiny boli jeho orgány poskytnuté na transplantáciu. Druhú obličku nebohého transplantovali pacientovi v Martine.
 

Vyberte región

mark